id = "FBMainForm_33654253" action="/news_and_analysis.html" method = "post" onsubmit = "return false" >
News and Analyisis New Entry  Search  

« Previous 1 of 1277 Next »
 
"Тръмп иска да отслаби ЕС"
by newswriter on 


С Тръмп в Белия дом и Путин в Кремъл, на Балканите може да възникне ново политическо неравновесие. Путин ще наложи влиянието си в района, не е изключено дори да се стигне до нов въоръжен конфликт.

Дойче Веле

Интервю с германския политолог Зибо Янсен от Института за англо-американска история в Кьолнския университет:

ДВ: Много европейци са загрижени след смяната на караула в Белия дом. Какви са очакванията Ви за развитието на трансатлантическите отношения?

Зибо Янсен: Има три точки, които, според мен, са особено критични. Първо - икономиката. Тя се базира на свободната търговия, а свободната търговия между ЕС и САЩ  е от огромно значение. Очевидно Доналд Тръмп иска да я ограничи радикално, което може да доведе до търговска война между ЕС и Америка.

Второ - за разлика от Барак Обама и неговия външен министър Кери, Доналд Тръмп няма интерес от един силен ЕС, който може по-добре да се справя със своите проблеми. Тъкмо напротив, Тръмп иска да отслаби и дестабилизира ЕС - очевидно с помощта на Путин. Руският президент преследва подобни интереси, като подкрепя финансово деснопопулистки и деснорадикални партии в Европа. Двамата изграждат една ос, която не е от полза за нас, европейците. Така ние попадаме между чука и наковалнята.

Третата критична точка е отношението на Тръмп към НАТО.Той обяви, че вече не вярва ва Алианса и го смята за остарял. А това не е добра новина тъкмо за източноевропейските държави, които винаги са залагали на НАТО.

ДВ: Споменахте Путин. Много европейци се страхуват от един съюз между Путин и Тръмп. Но самият Тръмп заяви, че разбирателството с Путин е предимство?

Зибо Янсен: Принципно сближаването между САЩ и Русия заслужава адмирации. Проблемът е в това, че в Русия имаме един автократ, който не се интересува особено от човешките права и демокрацията. А в САЩ имаме един президент, който не взема толкова насериозно основните предпоставки за демокрацията и съвместното съществуване. И това не може да бъде целта на политическото сътрудничество в кризисно време, когато има нужда да бъдат подсилени ценностите и отворените общества. Намаляване на напрежението - да! Но не за сметка на свободата, демокрацията и човешките права.

ДВ: На Западните Балкани се сблъскват различни политически влияния. Интересите на Русия и САЩ тук често са различни. Какво могат да очакват Западните Балкани от евентуалното сближаване между Тръмп и Путин?

Зибо Янсен: На Балканите все още, малко или повече, на власт са старите националистически режими, които все още задават тона и след разпадането на Югославия. Старите разделителни линии на Балканите все още съществуват. Досега Западът, респективно САЩ, казваха, че искат да прекратят този дълготраен конфликт. Опасявам се, че сега с Путин, който има явен интерес да подсили Сърбия, и с Тръмп от другата страна, на Балканите може да възникне ново политическо неравновесие. И че сърбите ще изострят тона.

ДВ: Доналд Тръмп заяви, че НАТО е "остаряла" организация. Същевременно Русия се стреми да попречи на балканските държави, които все още не са част от пакта, да бъдат приети в Алианса. Ще настъпят ли промени в това отношение?

Зибо Янсен: Мисля, че в следващите години няма да има разширяване на НАТО. Тръмп няма интерес от такова развитие. А без САЩ това не може да се случи. САЩ винаги са били един от основните стълбове на НАТО. И ако сега отчасти се отдръпват, Алиансът губи част от значението си. По този начин се поставя под въпрос всяко по-нататъшно разширяване. И това е успех за Путин.

ДВ: Възможно ли е Доналд Тръмп да предостави Западните Балкани на Путин?

Зибо Янсен: Доналд Тръмп ще се държи настрана от тези въпроси и ще ги обяви за вътрешноевропейска работа. Европейците са разединени. Косово не е признато от някои европейски страни като Испания, например. Според мен посоката е ясна: Русия ще играе важна роля в региона и ще наложи влиянието си.

ДВ: Несигурността е характерна за целия регион. В Косово, например, нараства страхът от разделение. Оправдан ли е този страх? Възможно ли е САЩ скоро да изтеглят  своите подразделения от региона?

Зибо Янсен: Да, този страх е оправдан. Сръбският премиер косвено заплаши с война, а косовското албанско ръководство също реагира с военни средства. Косовските албанци искат цяло Косово, а сърбите не признават независимостта на държавата и искат най-малко да си възвърнат северната част от Косово. Смятам, че в средносрочна перспектива САЩ ще изтеглят войските си от региона.

Въпросът е дали европейците имат волята и дали са в състояние да разположат там силни военни подразделения, за да може да бъде предотвратен конфликтът. Разговарял съм с много хора на Балканите, включително и с представители на неправителствени организации. Всички казват, че през следващите две- три години там може да избухне въоръжен конфликт, ако Западът не насърчава по-силно демокрацията и гражданското общество. Засега не забелязвам нищо подобно. Затова пък се засилват изолационистичните тенденции в САЩ.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

По заповед от Москва и Българско бая зидарско общество ще основат в чест на Баязид
by newswriter on 

ИВО ИНДЖЕВ
Блог

Няма нужда да следите руските медии и отзивите на световните такива за институционално подгряваната там радост от встъпването на американския президент Тръмп в длъжност, за да се насладите на тръмпанията на чуждопоклонниците (нали така ги нарече в програмната си реч новоизбраният президент на България Румен Радев).

Макар че някоя друга снимка на представителния за рашизма ултрашовинист Жириновски, нахилен и с шампанско в ръка по този повод, би свършила работа и без думи…

За по-лесно обърнете внимание на това кой създаде Българско Тръпм общество по същото време в София.

Това са лица от първите редици на кремълската пета колона - някои, като Шаренкова и Димитър Иванов бяха наградени за заслуги към руската пропаганда от премиера Медведев в Кремъл.

Те отново са дежурни по запълване на всякакви ниши за влияние върху обществото със собственото си присъствие и водачество- в диапазона от обсебването на авторитета в българската история на русофоба Стефан Стамболов, до оседлаването на съвременната българска култура в нейния “златен век”.
http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37156797

Утре в Москва мога да решат, че тук трябва да почитаме Баязид Завоевателя за неговата освободителна мисия срещу вековния ни (преди това) враг Византия, нищо, че нито един вражески византийски войник не се е намирал на българска територия на пътя на Баязид.

Важното е, че Баязид е прегазил Византия преди да ни освободи от независимостта (точно както става и през 1944 г. с други освободители).

Няма да е много по-различно по своята первезност хрумването да бъдем накарани да го почитаме от принудата да стоим на колене пред  евразийския светец Александър Невски за заслугите му в борбата срещу християнството на Запад и поклоните му пред Златната орда на Изток, на която е бил васал, поради което приема исляма в края на живота си (сменяйки религията си за трети път).

Ако Москва нареди да сме в крак с дружбата между евразийските султани Путин и Ердоган и да почитаме във връзка с това подобаващо и Баязид, бая зидари ще се пръкнат пак от същите среди тук. Бая зидарско общество ще основат като стой, та гледай!

На монумента на Баязидовата освободителна зелена армия БОЗА, който е редно по аналогия да изникне край Монумента на окупационната червенна армия МОЧА (може и на мястото на врзивения за целта поради неговата ненужност Софийски университет в поделената като една Полша от Хитлер и Сталин България) ще пише подобаващо със златни букви: “На освободителната зелена армия от признателния български народ”. А над преклонената българска главица гордо ще стърчи Султан-освободител или  мазен пехливанин – зеленоармеец в поза Альоша, с високо вдигнат освободителен ятаган.

Би било много представително за намерението на евразийските ни освободители от север да векуват тук  поне толкова време, колкото успяха и евразийските ни освободители от юг.

НА ИЛЮСТРАЦИЯТА: Османските освободител от византийското ни робство (както наричаме тук близо двеста години византийски господство над България след вероломния разгром на българскато царство в края на 10 в. от н.е., извършен от подкупените с византийско злато за целта руски орди на Светослав). Както се вижда от пресъздадената от художника действителност, червеното и зеленото знаме се веят братски от победителите, които ни стават братушки за 500 години.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Ген. Радев: Ще бъда президент на диалога и помирението
by newswriter on 


Росен Плевнелиев: Дано да не допуснете голяма стратегическа грешка

Медиапул

„Ще бъда президент на всички български граждани. Ще бъда президент на диалога и помирението, на баланса. Ще работя с парламента, правителството, институциите, гражданските организации, с нашите партньори за ускоряване на европейската ни интеграция“.

Това бяха думите на новоизбрания президент ген. Румен Радев по време на церемонията по встъпването му в длъжност.

Анализатори отбелязаха, че макар речта да е била тържествена и протоколна, тонът й се отличава с изказването в парламента в четвъртък по това, че в него липсва песимизмът и катастрофалните елементи, а присъстват оптимизъм, приемственост и диалог.

Радев каза още, че ще бъде безкомпромисен в отстояването на правата, интересите и достойнството на своя народ.

„За три десетилетия България измина сложен и дълъг път, мирен преход към ново общество – част от обединена Европа. Нека заедно градим по-справедливо общество – общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето“, посочи Радев.

Преди него президентът Росен Плевнелиев отчете „един труден, но успешен мандат“.

„Дадох, но не взех. Изпълних обещанията си. Не сбърках с големите неща. Тръгвам си с високо вдигната глава“, каза Плевнелиев.

По думите му властта за него не е била цел, а средство. Той не е търсил рейтинга, а смисъла.

„Днес България стои добре, България е стабилна и се модернизира“, отчете Плевнелиев.

Той се обърна към приемника си с думите: „Тежък бе моят мандат, тежък ще бъде и вашият“. Плевнелиев пожела на Радев да бъде мъдър, да има успешен мандат и да не превръща президентството във властови център.

„Пожелавам Ви да не допускате голяма стратегическа грешка, от която България да пострада, грешка, която никой президент досега не е допускал“, каза Плевнелиев.

„Нека не допуснем България да бъде отклонена от достойното си място в европейското семейство. Нашата република е чиста и свята, колкото са почтени лидерите й. Дръжте здраво посоката на европейското и демократично развитие на България“, завърши Росен Плевнелиев.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Тереза Мей ще се срещне с Тръмп
by newswriter on 


Британската премиерка Тереза Мей ще се срещне с президента Доналд Тръмп във Вашингтон в петък, съобщиха от Белия дом.

Мей ще бъде първият чуждестранен лидер, който ще се срещне с президента след неговото встъпване в длъжност.

В дневния ред вероятно ще присъства договарянето на ново търговско споразумение между САЩ и Великобритания след излизането на страната от ЕС.

Срещата беше потвърдена в момент, когато стотици хиляди хора от цял свят участваха в походи на жените, протестиращи срещу президентството на Тръмп.

Секретарят по печата на Белия дом Шон Спайсър съобщи подробности за визитата на Мей на първия си брифинг за журналисти в събота.

По-рано по време на посещението си в щаба на ЦРУ президентът Тръмп също така обяви, че премиерката "идва в страната ни много скоро".

По време на срещата ще бъдат обсъдени също така НАТО, ЕС, отбраната и Русия.

Според британски кореспонденти в САЩ "символизмът на срещата е много важен" в навечерието на преговорите за излизане на кралството от ЕС.

Според кореспонденти британските дипломати са положили много усилия, за да може Мей да бъде първият чуждестранен лидер, който ще се срещне с новия президент.

В съобщение след встъпването на Тръмп в длъжност Мей написа: Зная от разговорите ни до момента, че и двамата искаме да развием специалните взаимоотношения между нашите страни и да работим за народите от двете страни на океана.

Тя също така обеща "много откровен и честен" разговор с Доналд Тръмп.

В интервю за британски вестник Мей заяви, че според нея новият президент признава важността и значението на НАТО и на сътрудничеството с Европа за "осигуряване на нашата колективна отбрана и сигурност".

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Пожарът, който ще подпали нашата черга
by newswriter on 

Христо Христев
Терминал 3

Възкачването на Доналд Тръмп за президент на САЩ е знак, че американската демокрация е дерайлирала.

Първо, защото изобщо е възможно човек с подобни личностни антикачества, толкова компрометирана фигура, да бъде избран. И, второ, защото демокрация, в която печели този, който получава близо 3 млн. гласа, или над 2% по-малко от загубилия кандидат, е демокрация, която се е изгубила някъде във времето…

Непрекият механизъм на избор на президент може и да е имал своята логика преди два века. Днес обаче той е явен и опасен анахронизъм, който два пъти за двадесет години изкривява вота на американските граждани.

Отвъд подмокрянето на кибиците по цялото земно кълбо от избора на Тръмп и разбираемата радост на всички малки и големи диктатори и техните извратени почитатели, феноменът „Тръмп“ е особено тревожен и не вещае нищо добро нито за САЩ, нито за глобалното развитие.

Той е особен проблем за Европа и най-вече за страните от Източна Европа, изправени пред неоимперската политика на режима на Путин. Ако Европа не намери сили най-сетне да се опомни, да отиде отвъд късогледите си егоистични национални игрички, не се вземе в ръце, предстоят ни много тъжни и мрачни години. Особено тук, в България.

За да бъде пресечена тази адска динамика на унищожаване на демокрацията и свободното общество, която се случва пред очите ни, обаче трябва да си дадем сметка за това, че изродът Тръмп е възможен не само защото лъже, маже и не следва никакви принципи.

Не само защото говори на маргинализираната част от обществото това, което тя иска да чуе, колкото и да е далеч от реалността. Не само защото спекулира с невежеството и най-низките чувства. Не само защото руските служби са си наредили хитро картите в американския пасианс. Изродът Тръмп и такива като него са възможни поради няколко предопределящи проблема не само в САЩ, но в западното общество изобщо…

Поради превръщането на политиката в занимание за лустросани, стерилни професионални политици, клиширани, излъскани конформисти, за които единствената ценност е властта и вечният им престой в нея. Хора, които изпразват от съдържание идеята за демокрация и идеите въобще.

Поради грубата меркантилизация на обществото по англо-американски модел и превръщането на консумеризма и стремежа към печалба на всяка цена в логика и същност на човешкото поведение. Поради допускането на остро социално разслоение и маргинализация на големи социални групи, оставянето на живота им на произвола на пазарната джунгла.

Това е, накрая, подмяната на истинските медии с кафяво-жълти клоаки в името на печалби, рейтинги, зрелища, сеир. Лесна, евтина и бързо печелеща „журналистика“, основана на скандала и пошлостта.

Всичко това се свързва в отровна смес благодарение на комуникацията през интернет и социални мрежи, където всъщност може да се лъже безнаказано, да се разпространява всякаква невярна информация, да се пише с лека ръка всичко за всеки, да се мултиплицира неимоверно всяка простотия, всяка безчовечност, да се говори всичко в кресчендо, за да има трафик, реклами, печалби… че и филтрите на комуникация да се настройват с таква цел…

Камбаната бие оглушително.

Пожарът вече гори. Как ще свърши всичко това, дори не смея да мисля… А бащите основатели на американската демокрация със сигурност са се обърнали в гроба…

P.S. За да нямаме никакви илюзии пред какво сме изправени, добре е да забележим, че след произнасянето на встъпителна реч – венец на празната му душа и на безскрупулната му популистка кампания, първите действия на Тръмп като президент бяха: да свали от интернет страницата на Белия дом темите за климатичните промени, за правата на ЛГБТ хората, за гражданските права и да отмени механизма за подпомагане на закупуването на жилища от бедни семейства.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Радев ще назначи експерти в служебното правителство
by newswriter on 


За служебното правителство ще използвам експерти. БСП по никакъв начин не влияе на моя избор, но това не означава, че си забранявам да си вземам хора от ляво. Много важно е да запазя своята независимост, своята субективна преценка и свободата да вземам сам решения, каза президентът Румен Радев малко преди да встъпи в длъжност.

"Искам това да бъде едно ефективно правителство, което да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство. Затова ще разчитам на експерти. Трябва да е ясно, че служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство", подчерта Радев.

"В никакъв случай нямам амбицията да се бъркам в работата на което и да е правителство. Но президентът по своите правомощия има правото да задава въпроси. Има правото да настоява политиката на едно правителство да върви в посока интересите на българските граждани", заяви още Радев и увери, че няма намерение да иззема функциите на премиер.

"Във външната политика ще се старая тази политика да се формира на основата на българския национален интерес в рамките на съюзите, в които членуваме", заяви Радев.

"Няма да изказвам съмнения, че България няма да се справи с председателството на съвета на ЕС. Напротив ще положим всички сили и съм убеден, че България ще бъде достоен председател. Със сигурност няма да давам съвети на други държавни глави, със сигурност на президента на САЩ", подчерта още той.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Борисов: Не мислете за коалиции
by newswriter on 


Въобще не мислете за коалиции, и вляво, и вдясно - всички са на вълната, че са единствени и са си самодостатъчни. Те са на 10 години след нас, ние натрупахме опит, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той направи изказване по време на среща в София на активисти от партията и министри.

Борисов заяви, че опитът идва от всичко, през което ГЕРБ са преминали като управляващи, "всичко, което ни беше на главата", но "сега сме все по-добро място за живеене, увеличават се спестяванията, милиони ходят на почивка в чужбина".

"Ние трябва да намерим най-точните решения, да убедим хората, че това, което правим и искаме да направим, първо е за тях", обърна се Борисов към актива.

Той обаче имал и критики към структурите. "Тук са ми претенциите към част от вас - веднъж да направиш една грешка, в общината, тя се приписва на вас. Поведението на всеки един се следи и става поведение на партията", предупреди той.

Усещането по места, е констатирал Борисов, е за елитарност, откъсване от хората, които се оплаквали, че могат да се свържат с него по телефона, на неговия фейсбук, но трудно контактуват с представителите на партията по места.

Не бяхме подготвени за коварството на БСП през изминалата президентска кампания, призна още лидерът на ГЕРБ.

"Ние бяхме широко скроени, европейци. На нас ни се отговори с целеви мръсен удар и снимки ни пускаха - "да не са по-големи убавици тези там или убавци", констатира той по повод коментарите за претендента на формацията за държавен глава.

Като лъжа Борисов посочи твърденията на социалистите за предстоящо спиране от Брюксел на евросредства за страната ни и обяви, че ще поиска още в понеделник от ЕК становище за коя програма парите ще бъдат стопирани.

Друга лъжа на социалистите била свързана с парите за строежа на магистралите и това, че се изграждат на неоправдано завишени цени.

"Изведнъж ние се озоваваме в ситуация да се обясняваме на крадците, на "баш айдуците", заключи Бойко Борисов пред поддръжниците си.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Български почитатели на Тръмп създават общество
by newswriter on 


В София беше сформирано Европейско Тръмп Общество, когато 45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп положи клетва във Вашингтон.

Новата организация е "неформална общност на интелектуалци, общественици и граждани, които споделят необходимостта от разведряване в международните отношения и промяна в света", съобщават основателите.

Сред тях са служители на тайната комунистическа полиция Държавна сигурност, както и ръководители на български русофилски организации.

Сред присъстващите бяха шефът на Шести отдел на ДС Димитър Иванов, известен като Митьо Гестапото, Илия Лингорски, бивш заместник-министър на финансите, издателката Светлана Шаренкова, Александър Томов, който беше кандидат за президент, Любчо Нешков - журналист и собственик на информационна агенция, както и много други общественици и симпантизанти на Тръмп.

Стартът на Европейско Тръмп Общество в София беше даден и с представянето на книгата "Доктрината "Тръмп" на Борислав Цеков - бивш депутат от НДСВ.

По думите му влизането на Тръмп в Белия дом е началото на един исторически и идеологически обрат. Тръмп има ясно изразени политически възгледи, а не е непредсказуем политик, както се опитват да го представят неговите опоненти, посочи авторът.  

Тръмп съумя да канализира и мобилизира енергия срещу статуквото, въпреки че е милиардер и знаменитост. Той е някак си изтърсакът в американския милиардерски елит, може би, защото винаги е претендирал, че е номер едно, обясни Борислав Цеков.

По думите на Цеков, Тръмп успява, става милиардер в бизнес, който старите фамилии смятат за своя запазена територия – недвижимите имоти.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Тежка катастрофа с десетки убити в Индия
by newswriter on 


Най-малко 36 души бяха убити, а много други са ранени, след като влак излезе от релсите в индийския щат Андра Прадеш, съобщиха властите.

Девет вагона и машината са излезли от релсите край Кунеру в района Визианагарам, съобщи директорът на ж.п. компанията на източното крайбрежие Дж. П. Мишра.

Много хора са все още блокирани във вагоните и спасителите предупреждават, че броят на жертвите може да се увеличи. Не е ясно каква е причината за катастрофата.

Мишра съобщи, че ранените са откарани в две от близките болници.

Говорителят на националната железница Анил Саксена каза, че спасителните екипи са работили през цялата нощ в опит да открият оцелели.

Катастрофата стана късно в събота, когато влакът е пътувал от Джагдалпур за Бубанесвар - столица на щата Одиша.

Железопътните катастрофи не са рядкост в Индия, където голяма част от съоръженията са от време на Британската империя.

През ноември м.г. повече от 140 души загинаха в северния индийски щат Утар Прадеш, когато влак излезе от релсите.

През март 2015 година при друг инцидент в Утар Прадеш загинаха 39 души, а 150 бяха ранени.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

Тръмп обвини медиите в лъжи
by newswriter on Президентът Доналд Тръмп обвини медиите, че лъжат, като са съобщили колко хора са присъствали на неговото встъпване в длъжност.

Той каза, че тълпата от хора е достигала до паметника на Вашингтон, когато е говорил от Капитолия, независимо от доказателствата, предоставени от фотографии и видеокадри.

По-късно неговият секретар по печата в Белия дом заяви, че това е "най-голямата аудитория, която сме виждали по време на инаугурация, точка".

В събота милиони хора в САЩ и по света протестираха срещу новата администрация на Тръмп.

Най-голямата демонстрация беше в столицата Вашингтон, където според властите е имало около половин милион души. Според много пресмятания хората в протеста са били два пъти повече от тези, които участваха във встъпването в длъжност.

Целта на протеста беше да бъдат защитени правата на жените, които според активисти са застрашени от действията на новата администрация.

Тръмп не спомена за протеста по време на своето посещение в щаба на ЦРУ в Лангли, щата Вирджиния, като вместо това нападна медиите.

Той ги обвини, че са измислили разправията между него и разузнавателните служби по повод руската намеса в изборите, като нарече журналистите "едни от най-нечестните човешки същества на Земята".

Тръмп каза, че телевизионните кадри и снимките от встъпването му в длъжност са показали невярна картина.

Изглеждаше като милион и половина души там в петък, заяви той, като отхвърли съобщенията на медии, че е имало по-малко от 250 000 души.

Той също така заяви, че тълпата е достигала до паметника на Вашингтон, независимо от това, че въздушните снимки показваха друга картина от деня.

По-късно секретарят по печата Шон Спайсър критикува журналистите по време на пресконференция за фотографиите, които показаха огромни празни пространства.

Това беше най-голямата аудитория, която някога е била на инаугурация, точка. Както на място, така и по света, заяви той остро. Тези опити да се намали ентусиазма са срамни и погрешни.

Наред със снимките и видеокадрите от метрото във Вашингтон съобщиха, че броят на пътуванията е бил значително по-малък в сравнение с предишни инаугурации. Фирмата за маркетинг "Нилсен" съобщи, че много по-малко хора са били пред телевизорите, в сравнение с инаугурациите на Барак Обама и Роналд Рейгън.

Спайсър не позволи на медиите да задават въпроси, като ги заплаши, че новата администрация "ще ги държи отговорни".

В медиите много се говори за отговорността на Доналд Тръмп и аз съм тук, за да ви кажа, че това е двупосочна улица. Ние ще ви държим отговорни също, заяви секретарят по печата на Белия дом.

[ ] Comments     Permalink     Add Comment

« Previous 1 of 1277 Next »
 
RSS Feed